Physical Address
304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124
Physical Address
304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124
Nimeni nu s-a născut învățat, însă cei care au reușit să performeze într-un domeniu, au făcut-o datorită efortului depus. Dacă simți că a venit momentul să te dezvolţi, să dobândeşti noi abilităţi, în acest articol vei găsi cele mai bune sfaturi care te vor ajuta să înveţi mai uşor.
Fiecare om este diferit, iar acest lucru ne face să fim, cu adevărat, unici. Învăţarea unor noi abilităţi poate necesita, la maturitate, răbdare şi ceva mai mult timp decât atunci când eram mai mici. Cu toate acestea, atunci când te mobilizezi să înveţi ceva nou, acest lucru îţi poate spori şansele de a avansa în carieră, să-ţi extinzi reţelele profesionale şi să-ţi îmbunătăţeşti baza de cunoştinţe.
În acest articol, am selectat cele mai bune sfaturi care te vor ajuta să înveţi cât mai rapid şi să-ţi îndeplineşti obiectivele de învăţare.
A învăţa un lucru nou poate fi incitant, dar nu suficient încât să te facă să te mobilizezi pentru a duce la bun sfârşit acest lucru. Primul pas pentru a dobândi noi abilități rapid este să stabilești un obiectiv pe care vrei să-l atingi. De exemplu, dacă îţi doreşti să-ţi dezvolţi abilităţile de vorbire în public, obiectivul tău de învăţare ar putea fi să stăpânești abilitățile esențiale pentru a susține un discurs de impact.
Al doilea pas important este să încerci să anticipezi eventualele provocări sau bariere care pot apărea pe parcurs. Fă o listă cu acestea (de exemplu, lipsa timpului sau a finanţelor), dar și una cu motivaţii pentru a învăţa această nouă abilitate şi aşa vei şti dacă merită cu adevărat efortul. Având în faţă ambele liste, poţi găsi cea mai bună soluţie pentru a duce lucrurile la bun sfârşit.
De exemplu, dacă ai un program încărcat în timpul săptămânii, poţi opta pentru un curs care se organizează în weekend. Dacă partea financiară te nelinişteşte, poţi lua în calcul varianta unor credite nebancare sau a plăţii în rate.
Cel mai bun mod de a dobândi o abilitate nouă este să le cunoşti cât mai bine pe cele pe care deja le ai. În viaţă nu poţi fi bun la toate, dar cu siguranţă ai câteva abilităţi care te-au condus până aici. Stabileşte care sunt abilităţile tale principale şi analizează modurile în care acestea te pot ajuta să le dezvolţi pe cele noi, pe care ţi le doreşti.
Regula „80/20” se referă la ideea că 20% din abordările de învățare pe care le identifici și le folosești pot duce la îndeplinirea a 80% din obiectivul tău. Deci, dacă scopul tău este să stăpânești abilitățile esențiale de comunicare, regula „80/20” implică faptul că poți stăpâni 20% din sub-abilitățile de comunicare (cum ar fi îmbunătățirea tonului, folosirea vocabularului profesional în mesajele scrise sau învățarea interpretării limbajului corpului) pentru a stăpâni 80% din abilitățile tale generale de comunicare.
Oricât de mult ţi-ai dori, lucrurile cu adevărat importante în viaţă necesită timp şi nu se pot întâmpla peste noapte. De aceea, este indicat să îţi stabileşti obiectivele pe termen lung, chiar dacă acest lucru te poate nemulţumi.
În timp ce obiectivele pe termen scurt te pot ajuta să monitorizezi mai uşor progresul, cele pe termen lung te pot ajuta să descoperi diferite abordări pentru a depăşi provocările. În timp ce te gândeşti la diferite abordări, nu uita că repetiţia este mama învăţăturii. Foloseşte-te de orice oportunitate pentru a pune în practică setul de abilităţi dobândit.
Învățarea de noi abilități poate necesita timp și răbdare, precum și motivație pentru a reuși. Nu uita să ai răbdare cu tine, să te foloseşti de abilităţile pe care le deţii, să gândeşti în perspectivă şi să-ţi stabileşti o strategie potrivită.
Sursa foto: Shutterstock