Physical Address
304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124
Physical Address
304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124
În urma cercetărilor efectuate la nivel global, Organizația Mondială a Sănătății estimează că circa 10% dintre copii au diverse suferințe psihice. Această statistică nu are rolul să ne sperie, ci mai curând să ne ajute să conștientizăm că sănătatea mintală și cea emoțională merită să aibă la fel de multă importanță ca sănătatea fizică.
Pentru a evita problemele de sănătate emoțională și a gestiona cât mai bine situațiile dificile, este important să te informezi din surse de specialitate despre acest domeniu, dar și să aplici recomandările care simți că se potrivesc ție și copilului tău.
În articolul acesta, venim cu o scurtă introducere în acest domeniu, dar și cu câteva acțiuni pe care le poți face pentru a susține sănătatea emoțională a copilului tău.
Sănătatea sau bunăstarea emoțională reprezintă o serie de abilități necesare pentru a face față perioadelor stresante și a momentelor dificile din viață.
În ceea ce privește preocuparea pentru sănătatea emoțională a copiilor, primul lucru important de conștientizat este faptul că cei mici, încă de la o vârstă fragedă, au un mecanism de observare și învățare. Cu alte cuvinte, ești un model pentru copilul tău în ceea ce privește reacțiile pe care le ai în diverse situații.
Ulterior, odată cu intrarea în comunitate, la grădiniță, școală ș.a.m.d., copilul tău va observa și alte modele de comportament, însă ceea ce a învățat acasă rămâne o bază importantă în privința stărilor emoționale generale.
Având în vedere aspectele de mai sus, pentru a avea grijă de sănătatea emoțională a copilului tău, va trebui să fii un părinte responsabil și implicat. Prin urmare:
Dacă te întrebi ce rol are acest efort al tău pentru a menține echilibrul emoțional al copilului, îți oferim mai jos câteva argumente clare:
În concluzie, grija pentru sănătatea emoțională a copilului tău se regăsește pe lista lungă de responsabilități pe care o ai față de acesta. Totuși, după cum ai văzut, ea este extrem de importantă pentru a avea o inteligență emoțională dezvoltată.
Sursă foto: Shutterstock