Physical Address
304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124
Physical Address
304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124
Cafeaua, câte lucruri se pot spune despre ea! Dar cafeaua nu are nevoie de vorbe, pentru că se exprimă și singură și reușește de fiecare dată să facă liniște în jurul ei, încă de la prima înghițitură. Cum face asta? Învăluind încăperea și fermecandu-i pe oameni cu aromă bogată și ispititoare.
O cafea premium își are întotdeauna locul ei în casă, la birou, oriunde, fie că este savurată dimineață, pentru doză de energie, sau la prânz, în compania colegilor sau a persoanelor dragi. Pentru un gust bogat și distins, se recomandă o cafea de o foarte bună calitate.
În Italia, faimosul espresso – 100% arabică se bea rapid, dar își lasă amprenta pe toată perioada zilei. În Turcia, cafeaua la ibric adună multe laude, mai ales când, după preferințe, se lasă îmbogățită cu cardamon, cuișoare sau scorțișoară.
Cafenelele din Franța, au devenit cunoscute în întreagă lume că loc de întâlnire pentru aristocrați, scriitori și artiști, încă din secolul al XVII-lea, deci și aici băutură magică și-a făcut efectul ei specific, acela de a aduna laolaltă oameni și a-i inspira să schimbe lumea.
În România, prima cafenea a fost deschisă în Bucureşti, în jurul anului 1667. De atunci și până în prezent, cafeaua s-a răspândit cu succes în toate zonele, câștigându-și în fiecare locuință locul binemeritat. Înaintașii noștri au preferat cafeaua la ibric și au reușit să adapteze rețete de preparare în funcție de zona și de preferințele din familie.
Unul dintre ritualurile românești care face cafeaua să aibă un gust aparte este cel în care ea este savurată așa cum merită, și prin gust, dar și prin miros, și anume la ibric:
Din boabele aromate, care se macină în bucătărie cu câteva minute înainte de preparare, se revarsă instantaneu un miros inconfundabil. Cafeaua astfel obținută se pune cu linguriță în apă care fierbe, ridicându-se ibricul în acest timp de pe aragaz. Unii spun că secretul este să se amestece în permanentă cu linguriță, timp de un minut, iar după ce se oprește sursă de încălzire, să se mai presare o jumătate de linguriță de cafea proaspăt măcinată, pentru un plus de savoare și prospețime.
Împătimiții cafelei cunosc secretele acesteia și au adevărate ritualuri de preparare și de consum. În timp ce unii preferă cafeaua neagră, obținută de la aparatele de cafea profesionale, alții o combină pe cea la ibric cu lapte sau cu diverse condimente. Unii consumatori adoră licoarea alături de tutun, alții o preferă cu rom. În anumite ocazii, cafeaua se servește alături de ciocolată neagră, pentru a i se delimita și mai bine aromă unică.
În concluzie, pentru a simți cu adevărat gustul veritabil al unei băuturi bune, se recomandă cafeaua de o foarte bună calitate. Această se bucură de intensitate armonioasă, de un gust intens și complet, care ispitește. Un lucru este cert: perfecțiunea unei cafele este rezultatul modului de preparare combinat cu calitatea acesteia.