Ritualuri de îngrijire personală: 4 sfaturi despre cum să-ți relaxezi corpul și mintea

Ritualurile zilnice de îngrijire personală sunt benefice pentru sănătatea ta fizică și psihică. Acestea te ajută să-ți relaxezi corpul și mintea după o zi plină de activități suprasolicitante sau înainte de anumite evenimente importante din viața ta.

Te simți tot timpul extenuat și nu știi cum să-ți recapeți energia? Există o varietate de metode pe care le poți adopta, în funcție de nevoile și preferințele tale. Iată 4 ritualuri care te pot ajuta să menții sănătatea corporală și să ai o stare de spirit mai bună.

Răsfață-te cu o baie relaxantă

La finalul unei zile pline, o baie relaxantă te poate deconecta de la griji și probleme. Poți crea în baie o atmosferă liniștitoare, adăugând câteva obiecte potrivite pentru un astfel de ritual. 

Așadar, după ce ai umplut cada cu apă la o temperatură potrivită, așază în jurul ei câteva lumânări parfumate, adaugă spumă de baie și lasă o bilă de apă să se dizolve câteva minute. La finalul procesului, pune o muzică liniștitoare, aplică o mască de față și relaxează-te.

După baie, poți aplica un produs hidratant (cremă, ulei sau unt de corp) și un parfum cu miros persistent, pentru a te bucura de mireasma lui un timp îndelungat. De exemplu, poți alege o aromă din colecția de parfumuri Yves Saint Laurent. Asigură-te că optezi pentru un miros care se potrivește gusturilor tale și care nu îți va provoca un disconfort olfactiv.

Meditează

Meditația are scopul de a limpezi mintea, astfel încât să te poți relaxa, să-ți îmbunătățești concentrarea și să reduci din stresul acumulat. În această privință, există mai multe metode pe care le poți adopta. Printre acestea se numără:

  • Meditația prin respirație (mergi într-un loc liniștit și efectuează câteva inspirări adânci, pe nas, și expirări lente, pe gură);
  • Meditația prin concentrare (concentrează-ți atenția asupra unui obiect și observă fiecare detaliu al acestuia);
  • Meditația ghidată (ascultă un videoclip care îți oferă indicații referitoare la procesul de meditație);
  • Meditația în mers (fă o plimbare în care să analizezi mediul înconjurător și mișcările corpului tău, fără a fi distras de alte gânduri).

Așadar, dacă alegi ca ritual de îngrijire personală meditația, ai grijă să adopți o metodă eficientă. Poți testa mai multe variante, astfel încât să descoperi care este cea mai avantajoasă pentru tine.

Scrie într-un jurnal

Așternerea gândurilor și a trăirilor pe o foaie de hârtie poate fi o activitate relaxantă și, totodată, creativă. În această privință, ai nevoie de o agendă potrivită gusturilor tale și de un instrument de scris. Optează pentru versiunea fizică, nu electronică, pentru a nu fi distras de anumite notificări. 

În interiorul acesteia, poți scrie: 

  • Lucruri pentru care ești recunoscător;
  • Momente neplăcute (pentru a te descărca emoțional);
  • O retrospecție a zilei respective;
  • Visurile și obiectivele tale (activezi legea atracției).

Fă o listă a responsabilităților tale

Dacă ai zilele destul de pline, cu diverse activități, acestea pot deveni un haos total, dacă nu gestionezi responsabilitățile în mod corespunzător. Pentru a te asigura că îndeplinești la timp toate treburile zilnice, poți crea o rutină, cu ajutorul unui carnețel.

Așadar, fă o listă cu toate programările și evenimentele la care trebuie să fii prezent în acea perioada și una cu sarcinile pe care trebuie să le îndeplinești în ziua respectivă. De asemenea, poți stabili și ordinea în care să le rezolvi, pentru a-ți crea o rutină cât mai practică și eficientă.

Pe această cale, devii mult mai organizat și îți pui ordine în gânduri. Mai mult decât atât, poți reduce din stresul zilnic, deoarece nu mai există grija că ai uitat să finalizezi anumite sarcini sau că nu ai ajuns la o programare importantă.

În concluzie, ritualurile de îngrijire personală au scopul de a-ți relaxa mintea și corpul, reducând din anxietatea acumulată. Aplică sfaturile din acest articol care îți pot fi utile.

Sursă foto: Shutterstock

Glance News

Glance News

Articole: 961