Mașini de gheață pentru utilizări profesionale

Aparatul profesional de gheață folosit este un echipament performant folosit pentru fabricarea de gheață alimentară în volume mari. Poate fi utilizat pentru a produce gheață fără o formă specifică sau cu diferite modele pentru cafenele, restaurante, supermarketuri alimentare, cantine, unități de fast-food etc. 

Aparatele de gheață profesionale cu productivitate mare sunt căutate și în cluburi de noapte, hoteluri și pensiuni, centre de înfrumusețare etc. Ele sunt o opțiune practică și ieftină pentru prepararea băuturilor cocktail, păstrarea cărnii și a peștelui în condiții optime.

Principalele avantaje ale unui aparat de fabricat gheață în mod profesional

Utilizarea acestui echipament special permite nu numai îmbunătățirea semnificativă a calității serviciilor, ci și organizarea mai eficientă a servirii alimentelor și băuturilor. Unul dintre avantajele semnificative ale mașinilor industriale de gheață este productivitatea lor ridicată, care poate ajunge până la 200- 300 kg pe zi (sau chiar mai mult). 

Este cea mai bună cale de a fabrica gheață alimentară purificată și de înaltă calitate, cu diferite forme, în funcție de matrițele utilizate în acest scop.

O gamă largă de modele de mașini cuburi de gheață se găsesc la distribuitorii de echipamente HoReCa. Astfel, cei interesați au posibilitatea de selecție individuală, ținând cont de specificul activității pe care o desfășoară.

Spre exemplu, toate echipamentele de acest fel pe care le poți comanda de pe site-ul tcromania.com sunt în stare tehnică foarte bună de funcționare pe termen lung. Mai mult decât atât, pentru fiecare produs este asigurată o garanție generoasă. În același timp, prețul unor astfel de echipamente este accesibil, așa încât merită să devii și tu client TC Romania Crown Cool.

În funcție de nevoie, poți achiziționa un generator de gheață mai micuț, care are dimensiuni compacte sau o versiune mai impresionantă, poți cumpăra un model de tip tejghea (de banc) sau un aparat de produs gheață pentru podea. Dacă este necesar, aparatul de gheață respectiv poate fi încorporat în mobilierul profesional. Instalarea nu cauzează dificultăți deosebite, iar satisfacția în utilizare este mai presus de orice îndoială.

Tipuri și caracteristici ale echipamentelor de fabricat gheața profesionale

În funcție de caracteristicile tehnice ale modelului, se pot obține mai multe tipuri de gheață:

Cu forme diferite. Diverse mașini de fabricat gheață pot produce cuburi, pepite, conuri sau alte forme speciale, în funcție de matrița utilizată (inimioare, peștișori etc.). Un asemenea aparat de fabricat gheață este ideal pentru prepararea băuturilor răcite. Producerea cuburilor de gheață rămâne totuși cea mai populară variantă de gheață produsă cu asemenea echipamente HoReCa.

Solzi (fulgi). Se realizează sub formă de plăci subțiri, de până la 20 mm grosime. Sunt utilizate pentru a răci rapid alimentele, amestecându-le cu/printre acestea. 

Granule. Se folosesc aceste particule de gheață în vitrinele supermarketurilor, asigurând siguranța produselor perisabile ce se comercializează (pește, carne). 

Mașini de fabricat gheață: moduri de funcționare

Este posibil să se achiziționeze un generator de gheață tip mobil sau staționar. În prima opțiune, apa trebuie să fie turnată într-un rezervor special, în a doua, lichidul este furnizat automat prin conectarea la sistemul de alimentare cu apă. 

Dispozitivele pot fi răcite cu aer sau cu apă. 

În primul caz, consumul de apă este minimizat, dar trebuie avut grijă să se asigure o ventilație suficientă a spațiului din jurul echipamentului. Temperatura maximă admisă a aerului este de regulă de până la + 35 grade Celsius. 

Răcirea cu apă consumă o cantitate semnificativă de lichid, dar se reduce în același timp consumul de energie electrică. Acest tip este compatibil cu instalarea în mobilier și tejghele de bar. Aparatele ce funcționează pe bază de apă tolerează bine temperaturile ridicate și aerul umed.

Cum alegi mașina de gheață profesională potrivită?

Unul dintre principalii parametri este productivitatea echipamentului, care poate varia de la 20 la 300 kg pe zi. Tipul și forma gheții sunt selectate în funcție de specificul afacerii pe care o desfășori.

Înainte de a alege un aparat de gheață și de a-l cumpăra, trebuie să decizi asupra dimensiunii și locului de instalare a acestuia (podea sau tejghea/banc de lucru), tipul de unitate frigorifică (la distanță sau încorporată). Producătorii internaționali marchează tipul de sistem de răcire cu literele W și A. Este vorba de literele inițiale ale cuvintelor englezești apă (apă) și aer (aer). 

Consultanții TC Romania Crown Cool sunt întotdeauna gata să ofere informații la zi despre fiecare echipament de fabricare a gheții în mod profesional și să te ajute să faci cea mai bună alegere! Intră pe tcromania.com pentru detalii!

Glance News

Glance News

Articole: 960