Masajul visceral – terapia si practicarea medicinei slave vechi

Intr-o perioada in care stresul zilnic si ritmul rapid al vietii afecteaza majoritatea oamenilor, masajul este solutia salvatoare pentru multe dintre problemele fizice si mentale cu care ei se confrunta. 

Masajul visceral ca terapie si practica exista de mii de ani. Radacinile acestei tehnici sunt legate de medicina slava veche. Vechii vindecatori slavi vindecau „bolile stomacului si abdomenului”, precum si alte probleme de sanatate cu aceasta metoda.

Ca prim efect, apare relaxarea fizica, dar aceasta nu este singurul beneficiu, intrucat scopul real al masajului este profilactic si de-a lungul timpului s-a dovedit ca are efecte benefice asupra organismului.

Ce este masajul visceral si care sunt beneficiile acestuia pentru organism?

Terapia consta intr-o combinatie de diferite miscari de intindere si vibratie. Presiunea profunda este utilizata pentru a promova mobilitatea normala, tonusul si miscarea organelor interne si a tesuturilor lor conjunctive. Cu ajutorul acestor miscari specifice se elibereaza tensiunea, se elimina spasmele organelor interne, ceea ce ajuta la restabilirea functiilor acestora.

In organism exista legaturi directe intre starea functionala a organelor interne si gradul de tensiune a acestora. Organele sanatoase sunt intotdeauna moi si maleabile si nu exista durere atunci cand sunt apasate. Cand functia lor normala este perturbata, devin mai dure si mai tensionate, ceea ce provoaca senzatii dureroase. Cheia terapiei viscerale este gasirea celui mai semnificativ loc cu mobilitate redusa, deoarece afectarea unui organ perturba si tesuturile din jur.

Este o metoda veche si blanda de tratament care ajuta la eliminarea oboselii, la restabilirea pozitiei naturale si la normalizarea functionarii tuturor organelor interne situate in cavitatea abdominala. In plus, aceasta procedura de tratament are un efect benefic asupra starii tuturor organelor si sistemelor. Scopul acestui masaj este de a imbunatati functionalitatea mecanismului intern si de a mentine sanatatea optima.

Expertii considera ca aceasta tehnica de masaj visceral „porneste” circulatia sangelui si a limfei in organism. Se estimeaza ca 70% din patologia umana poate fi rezolvata prin tratarea organelor interne, deoarece acestea depind in mare masura de bunastarea organismului.

Ce trateaza masajul visceral?

In timpul masajului visceral se trateaza diverse afectiuni ale corpului: cefalee, leziuni toracice, dureri periferice si fesiere, interactiuni somatice-viscerale, balonare, constipatie, greata, reflux gastroesofagian, ulcer, reflux acid, astm, anxietate, depresie, tulburari posttraumatice etc. Masajul visceral este o metoda de tratament potrivita atat pentru adulti, cat si pentru copii. 

Pentru un masaj eficient si de calitate, care nu poate aduce decat beneficii organismului, este necesar ca specialistul sa fie calificat si sa aiba un curs masaj.  Acest curs, precum si un curs ingrijitor batrani sunt acreditate de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei, fiind recunoscute la nivel national si international.

Procedurile de masaj se efectueaza cu o anumita tehnica, dupa reguli si metode stabilite, cu respectarea tuturor conditiilor de igiena si urmand cu strictete indicatiile sau contraindicatiile medicale. Terapeutul cunoaste foarte bine tehnicile specifice de tintire adecvata pentru a echilibra tensiunea. 

Masajul visceral ajuta la intarirea comunicarii interne in organism, imbunatatind astfel functiile acestuia, ameliorand simptomele durerii si restabilind starea naturala a corpului.

Glance News

Glance News

Articole: 960