Ce presupune conceptul de case la roșu și de ce sa optezi pentru această variantă?

Conceptul de case la roșu este potrivit pentru toți cei care doresc să se mute în casă nouă și să participe până în cele mai mici detalii la construcție și design. Pentru a se asigura că fac cea mai bună alegere în acest sens, însă, este necesară acordarea unei atenții deosebite pentru a pune la punct un plan bine realizat deoarece realizarea proiectului presupune o sumă importantă de bani.

Cert este ca aceste case la roșu pot deveni locuințele ideale pentru că vor fi finalizate după nevoile și dorințele viitorilor locatari.

Ce este casa la roșu și ce avantaje aduce?

Casa la roșu presupune existența unei fundații, ridicarea zidurilor și acoperișurilor fără finisaje și fără instalații electrice sau sanitare. Acestea sunt principalele caracteristici ale construcțiilor denumite la roșu după culoarea cărămizilor. Achiziția unei astfel de case aduce cu sine numeroase avantaje pentru că oferă locatarilor șansa de a finaliza locuința după bunul lor plac și de a se implica în tot ceea ce înseamnă design, amenajare și construcție.

 Concret, o casă la roșu include următoarele caracteristici:

  •   turnarea fundației;
  •   ridicarea zidurilor de rezistență;
  •   scheletul de rezistență;
  •   planșee;
  •   coșuri de fum sau ventilații;
  •   Izolații;
  •   scări și structura acoperișului.

Nu în ultimul rând, casele la roșu oferă proprietarilor ocazia de a alege materialele pe care le folosesc pentru finisaje în funcție de calitatea lor și de elementele pe care și le doresc. Aceștia vor decide, așadar, ce funcționalitate va avea încăperile care pot fi modelate după dorința lor.

Etapele ridicării unei case la roșu

Persoanele care aleg varianta aceste construcții trebuie să știe planul conform căruia se va desfășura ridicarea acesteia pentru a urmări îndeaproape construcția casei, în special în momentele cheie care țin de structura de rezistență, de fundație, acoperiș sau zidărie.

 Așadar, principalele etape de construcție presupun:

  •   turnarea fundației care stă la baza construcției unei case și totodată cea mai grea etapă deoarece nu trebuie să existe nici un fel de abatere de la proiectul tehnic;
  •   zidăria, un procedeu mai simplu în comparație cu turnarea fundației care implică alegerea materialelor de construcție care să reziste factorilor externi și să fie durabili;
  •   realizarea pereților despărțitori de rezistență și realizarea coșului. Concret, pereții despărțitori de rezistență vor fi executați din piatră, cărămidă sau bolțari, iar coșul din beton, cărămidă, tablă sau profile ceramice;
  •   realizarea scărilor interioare care vor fi atent măsurate pentru a se obține o cale de acces proporționată ce poate fi realizată din metal, ciment sau lemn după preferințe;
  •   construcția acoperișului – ultima dar nu cea din urmă etapă va reprezenta elementul final în construcția casei. După montarea șarpantei se poate alege învelitoarea folosită pentru a finaliza acoperișul din diferite tipuri de tablă, țiglă sau șindrilă.

În concluzie, o casa la roșu poate reprezenta o investiție foarte buna pentru toți viitorii locatari implicați în alegerea materialelor, a designului și a stilului de amenajare, aceștia având posibilitatea de a se implica în toate etapele premergătoare ridicării construcției propriu-zise. Proprietarii trebuie sa aibă în vedere și costurile ulterioare legate de instalatile electrice, sanitare și de tot ceea ce înseamnă punerea la punct a locuinței în adevăratul sens al cuvântului.

Glance News

Glance News

Articole: 961