Physical Address
304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124
Physical Address
304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124
Cafeaua este ingredientul care ofera oamenilor energie si aroma vietii lor. Insa pentru a obtine un gust desavarsit, ce varianta trebuie aleasa: macinata sau boabe?
Spre deosebire de cea boabe, cafeaua macinata este mai ieftina si mai simplu de preparat. Pentru a o prepara, tot ce trebuie este un ceainic, un pachet de cafea si, in cele mai solicitante situatii – chiar si un pahar sau o ceasca umpluta cu apa clocotita. Aceasta cafea este gata de utilizare aproape imediat dupa deschidere.
In cazul boabelor de cafea, situatia este destul de diferita. Odata deschis ambalajul incepe o adevarata ceremonie, care consta in macinarea cafelei, iar apoi prepararea ei dupa dorinta (expresor de cafea sau ibric cu apa clocotita).
Cafeaua macinata este mai buna pentru persoanele care se grabesc. Luand in considerare confortul si viteza de preparare a acestei bauturi – cafeaua macinata este pe primul loc. Toate datorita faptului ca boabele de cafea necesita macinare si, prin urmare, – necesitatea de a avea un dispozitiv adecvat: o rasnita de cafea sau un expresor modern cu rasnita incorporata.
Un alt factor care difera la ambele tipuri de cafea este pretul. In aceasta comparatie, cafeaua macinata castiga din nou, care este de obicei cu cateva zeci de procente mai ieftina decat cafeaua oferita in boabe. Aceasta stare de fapt este influentata atat de felul in care este ambalata, cat si de calitatea in sine, despre care se va vorbi mai jos.
Fiecare gurmand realizeaza ca adevaratul gust si aroma cafelei se obtin atunci cand este facuta din boabe proaspat macinate. Prin urmare, in domeniul senzatiilor de aroma si gust, o cafea boabe este cea mai naturala varianta si va castiga intotdeauna.
Spre deosebire de varianta macinata, o cafea boabe Dallmayr ofera proprietati de stimulare mult mai puternice. In plus, cafeaua preparata din boabe proaspat macinate elibereaza substante nutritive mult mai valoroase.
Ultimul factor de luat in considerare atunci cand se ia o astfel de decizie este calitatea cafelei. Multe opinii afirma ca singura cafea adevarata si complet naturala este cafeaua boabe. Aceasta abordare este sustinuta de faptul ca aceasta calitate a cafelei boabe este mai usor de judecat chiar si cu ochiul liber. In cazul cafelei macinate oamenii se pot baza doar pe aroma si increderea in producatorul acesteia.
Multi oameni cred ca o cafea instant nu este cu adevarat cafea, ci pur si simplu o bautura „asemanatoare cafelei”. Avantajele sale includ usurinta in pregatire. Pretul este si el important – cafeaua solubila fiind cea mai ieftina dintre toate variantele.
Desi sunt multi sustinatori ai unei astfel de bauturi, este de preferat ca oamenii sa ramana totusi fideli traditiei.