Un feliator de mezeluri performant, la preț mic de Crăciun

Ai nevoie de un feliator profesional la un preț excelent de la TC Romania Crown Cool? Îți recomand să îți comanzi chiar acum un feliator mezeluri resigilat SL-250A.

Mai stai încă la îndoială?

Cum alegi un feliator profesional bun?

Află în continuare la ce trebuie să te uiți când vrei să comanzi un astfel de echipament HoReCa pentru firma ta.

Feliatoarele profesionale de mezeluri se caracterizează prin trei caracteristici de bază: 

  • rezistență ridicată în exploatare;
  • productivitate crescută;
  • calitatea manoperei. 

În funcție de mărimea și nevoile specifice activității tale, există la distribuitorii HoReCa feliatoare de mezeluri manuale, semiautomate și automate. Ele au cuțite/discuri tăietoare cu un diametru de până la 33 cm. 

La TC Romania Crown Cool vei găși întotdeauna la prețuri mici feliatoare profesionale. Verifică promoțiile chiar acum pe tcromania.com! 

Feliatorul profesional pentru mezeluri este un dispozitiv pentru tăierea rapidă și frumoasă a diferitelor produse din carne (șuncă, salamuri, cârnați). Există modele cu acționare manuală, dar cele mai populare acum sunt aparatele de feliere semiautomate și  automate.

Feliatoarele automate, în care atât tăierea, cât și alimentarea sunt efectuate de dispozitiv, sunt folosite pe scară largă în prezent în restaurante și hipermarketuri.

Tăietoarele (un alt nume popular pentru feliatoare) sunt tip disc sau răzătoare. Primele sunt clasice pentru feliere fină, cele din urmă sunt pentru cele speciale: cuburi, tip păi etc.

Dacă vorbim despre avantajele unui astfel de dispozitiv de tăiere, iată câteva dintre ele:

  • capacitatea de a felia o cantitate mai mare de felii de mezeluri, în timp scurt, dacă este vorba de o cantină, un restaurant cu un flux mare de clienți sau chiar un raion de mezeluri cu vânzări mari;
  • tăierea rapidă și economică a alimentelor pentru întreaga familie în condiții de siguranță maximă pentru persoana care folosește feliatorul de mezeluri;
  • se pot obține felii ideale, care sunt convenabile atât pentru gătit, cât și foarte plăcute din punct de vedere estetic ce îi va surprind pe clienți;
  • chiar și începătorii din bucătăriile profesionale pot obține o feliere perfectă, își pot descătușa creativitatea fără limite.

Deja, chiar și pâinea este vândută feliată tot mai des prin magazine, cu atât mai mult mezelurile, mai ales de când și prețurile la aceste produse a crescut foarte mult. Pe acest considerent,  aparatele de acest gen nu mai reprezintă un moft, ci o necesitate obiectivă.

La ce trebuie să fii atent totuși este faptul că mașina de tăiat necesită o plasare permanentă staționară. A o depozita într-un dulap este un proces care te face să pierzi timp prețios și nu are sens. Deși producătorii mai moderni încearcă acum să rezolve cu succes această problemă, făcând produse mai compact, încă ele sunt destul de voluminoase. De exemplu masa de primire a feliilor poate fi pliabilă la unele modele.

Puterea feliatoarelor variază de la 50 la 200 W. Cea mai bună opțiune este 100–150 W: dacă vrei să nu fie zgomotos, dar eficient. Desigur, dacă intenționezi să deschizi un magazin de mezeluri, este mai bine să alegi ceva mai puternic.

Pot exista două moduri de operare: continuu și impuls. Acesta din urmă este necesar pentru tăierea produselor cu o structură eterogenă sau bucăți mari. 

Viteza de tăiere crește funcționalitatea și capacitatea de utilizare a dispozitivului. La viteză mare este bine să procesezi alimente tari, iar viteza mică este bună pentru cele ceva mai moi.

Grosimea feliilor, la majoritatea dispozitivelor variază de la 1 la 17 mm. Mai puțin frecvente sunt acele feliatoare speciale care permit niște tăieri ultrasubțiri, chiar și de jumătate de milimetru! 

Fiecare produs tip mezeluri are propria sa grosime de feliere optimă:

  • 1 mm  este dimensiunea ideală pentru cârnați uscați;
  • 2 mm  – pentru felii de șuncă;
  • de la 2 mm  – pentru afumături etc.

Recapitulând, pentru a alege feliatorul perfect, trebuie să iei în calcul următoarele elemente:

1. Studierea informațiilor generale. Feliatoarele pot să fie clasificate după tipul de antrenare (manual, semiautomat, automat) și tipul de cuțit (disc sau răzătoare). Fiecare tip are propriile sale avantaje care îi permit să fie util pentru un anumit tip de sarcină. Aparatele automate sunt o opțiune grozavă pentru restaurante și supermarketuri. Cu toate acestea, înainte de a alege tipul dorit, ia în calcul oportunitatea achiziției. Avantajele gadgetului sunt productivitatea, iar un singur dezavantaj este dimensiunea, care se observă mai ales într-o bucătărie mică.

2. Alegerea cuțitelor/discurilor tăietoare. Domeniul de aplicare al feliatorului, confortul de lucru și întreținerea depind de cuțit. În funcție de ascuțire, discurile sunt drepte și ondulate. Primele se descurcă bine cu alimentele dure, cele din categoria a două cu cele moi. Va trebui să alegi între acelea din material ceramic, care nu necesită ascuțire și cele din oțel rezistent, feliatoare care fac față și la fragmentele de oase.

3. Evaluează caracteristicile fiecărui model de feliator ce te interesează. În general, este un dispozitiv simplu, prin urmare îl vei alege în funcție de putere, viteze, moduri și grosime de feliere. În majoritatea modelelor, grosimea feliei poate fi ajustată în intervalul 1–17 mm.

4. Siguranța echipamentelor. Alege un dispozitiv cu elemente de blocare a pornirii accidentale. Funcția de tăiere în unghi și ascuțitorul încorporat nu vor fi niciodată de prisos. Aruncă o privire mai atentă la setul complet: este convenabil să ai un compartiment de colectare pentru produse feliate și un set de cuțite/discuri detașabile.

Intră pe tcromania.com pentru a alege un aparat profesional bun HoReCa. Și nu uita nici de feliator mezeluri resigilat SL-250A de care ți-am zis la început!

Glance News

Glance News

Articole: 961