Physical Address
304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124
Physical Address
304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124
Se spune despre micul dejun că este cea mai importantă masă a zilei. Este lesne de înţeles de ce este această masă esenţială: ea dictează startul zilei, oferind sursa de energie şi de bună dispoziţie. Dar micul dejun nu trebuie să fie o masă copioasă, ca prânzul sau cina. Prima masă a zilei va fi compusă din alimente uşoare, dar cu un conţinut ridicat de vitamine, minerale şi proteine.
O astfel de masă poate fi compusă din fructe şi legume bogate în proteine, iar, pentru a face ziua să înceapă şi mai bine, se pot alege chiar fructe exotice. Gustul lor trimite imediat cu gândul la plaje îndepărtate, la mirosuri ameţitoare sau la vacanţele pe care şi le doresc oamenii în fiecare zi.
În ultimii ani, oamenii de ştiinţă de la mai multe universităţi din lume au recomandat consumul de aronia la micul dejun. Ce este aronia? Aronia este un arbust ce provine din America de Nord, dar care s-a răspândit în întreaga lume. Fructele ei sunt nişte bobițe în nuanţe de roşu, negru şi mov. Românii o cunosc sub denumirea de scoruș negru.
Pentru micul dejun, aronia poate fi consumată în principal în smoothie-uri sau combinată cu cereale integrale.
O reţetă perfectă pentru startul unei zile este următoarea: smoothie cu aronia, mere şi banane.
Ingrediente: o ceaşcă de fructe de aronia, o banană, un măr, o linguriţă de miere şi un praf de scorţişoară (acest ingredient este opţional, în funcţie de preferinţe). Se spală fructele şi se pregătesc – banana se feliază, iar merelor li se scot seminţele), după care se aşază în blender, alături de miere. Se mixează cât este nevoie pentru a se obţine o băutură fină şi cremoasă, care se toarnă în pahare şi se savurează pe îndelete.
O altă reţetă perfectă pentru micul dejun este Aronia cu terci de ovăz.
Ingrediente: 3 linguri de fulgi de ovăz, 40 de grame de fructe de aronia hidratate cu câteva ore înainte, o ceaşcă de lapte vegetal natural, apă şi siropuri sau toppinguri de fructe.
Apa, laptele şi fulgii de ovăz se pun la fiert timp de două minute, amestecând cu o linguriţă. În acest timp, fructele de aronia se mixează în blender până se obţine o pastă cremoasă care se va adăuga în terciul din fulgi de ovăz. Toată compoziţia obţinută se va turna într-un bol şi se vor adăuga siropuri sau toppingurile dorite.
Pentru un gust şi mai bogat, se vor adăuga seminţe, alune, ciocolată, nucă de cocos, în funcţie de preferinţele fiecăruia.
Consumul de fructe şi legume bogate în proteine asigură buna funcţionare a organismului pe toată perioada zilei şi oferă un boost de energie şi de vigoare, atât de necesare în toate activităţile de zi cu zi.