7 motive pentru care ți-ai putea dori să te relochezi într-un oraș mic

Pandemia ne-a făcut să analizăm cu mai multă atenție relațiile cu ceilalți, parcursul profesional și stilul nostru de viață. Poate te-ai întrebat cum vrei să arate viața ta peste 10 ani sau unde ar fi mai bine să îți crești copiii. În timp ce a locui într-un oraș mare ar putea părea o alegere bună, orașele mici oferă o alternativă la ritmul rapid și agitația cotidiană.

Iată câteva motive pentru care traiul într-un oraș mic te poate face mai fericit.

1.Conexiuni mai autentice  

Cu toții am simțit, în timpul pandemiei, impactul izolării și cât de important este să ai prieteni sau o comunitate la care să te poți conecta în perioadele de stres sau incertitudine. Astfel, conexiunea ar trebui să facă parte din viața noastră de zi cu zi.

În orașele mici, populația este mai redusă, astfel încât conexiunea este mai simplă, întrucât vecinii se cunosc și adesea chiar lucrează împreună. Astfel, conexiunea face parte din viața de zi cu zi și nu este evitată sub pretextul că „suntem prea ocupați”.

2.Un cost al vieții mai scăzut

Tendințele pieței imobiliare sunt, de obicei, mai puțin costisitoare, în orașele mici. De exemplu, prețul unei locuințe într-un oraș mic este mai redus și ai posibilitatea de a achiziționa un imobil mai bine dotat și amplasat.

Dacă ai decis să faci un asemenea pas, poți începe să prospectezi şi piața locurilor de muncă din respectivul oraș. Ai putea fi surprins să afli, de exemplu, că oferta de locuri de munca Bistrita este mai generoasă decât te așteptai.

3. Mai puțin trafic

Este puțin probabil ca traficul să fie infernal, într-un oraș mic. Chiar și atunci când se organizează evenimente locale, nu va fi asemănător cu traficul pe care l-ai experimenta într-un oraș mare. 

În plus, datorită ratelor mai scăzute de vandalism și coliziuni dintr-un oraș mic, te poți aștepta la economii în ceea ce privește costul asigurării sau al reparațiilor auto.

4. Mai aproape de natură 

Multe orașe mici găzduiesc peisaje frumoase cu zone verzi, unde sunt amenajate trasee de biciclete, de drumeții și activități de care te poți bucura în orice perioadă a anului. Nu sunt necesare călătorii de o oră cu mașina în afara orașului, deoarece ești deja aproape de aceste facilități de petrecere a timpului liber în natură. 

5. Ritmul mai lent al vieții

Probabil ți s-a întâmplat să simți că viața trece prea repede și nu ai timp de nimic. Într-un oraș mic, ritmul mai lent al vieții nu este o excepție, ci regulă. De multe ori, vecinii se întâlnesc la cafea, înainte de a-și începe ziua. Vei vedea oameni care citesc ziarul dimineața și vei observa că există mai puțin stres general. 

6. Mai puțină poluare 

Poluanții atmosferici pot provoca inflamații ale căilor respiratorii, mai ales persoanelor ce suferă de alergii. Un avantaj al relocării într-un oraș mic este și limitarea expunerii la poluarea aerului, astfel încât sezonul alergiilor să nu fie o bătălie atât de grea, pentru cei care suferă de alergii și de complicații ale astmului.

7. Trăiești o viață simplă

Un oraș mic îți permite să privești viața dintr-o perspectivă mai simplă și mai autentică și să pui preț pe ceea ce contează cu adevărat.

Cu un nou stil de viață concentrat pe lucrurile esențiale, poți avea mai mult timp pentru cele care îți aduc cu adevărat bucurie. Astfel, vei putea da sens zicalei muncim pentru a trăi, în loc să trăim pentru a munci.

Așadar, evaluează dacă aceste motive te pot determina să iei în calcul relocarea într-un oraș mic, pentru a te bucura de beneficiile pe care o astfel de experiență le poate aduce în viața ta și a familiei tale.

Sursa foto: shutterstock.com

Glance News

Glance News

Articole: 961