Physical Address
304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124
Physical Address
304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124
Prima întâlnire este un cumul de emoții: Ce să spui? Cum să te comporți? Ce să porți? Cum să eviți momentele stânjenitoare? Toate aceste întrebări îți roiesc prin minte și e normal să fie așa când ai de-a face cu un context marcat de incertitudine.
Vestea bună este că poți evita unele dintre cele mai comune capcane și anxietăți legate de prima întâlnire. Iată câteva sfaturi pentru a depăși cu brio emoțiile primei întâlniri.
Prima întâlnire cu o persoană despre care știi puține lucruri sau nimic este plină de incertitudini. Nu complica lucrurile încercând să planifici o zi întreagă. În schimb, lasă lucrurile să fie simple. O ieșire la o cafea îți va dezvălui rapid dacă partenerul de întâlnire este o persoană alături de care ți-ai dori să petreci mai mult timp.
Iar dacă lucrurile merg bine, cafeaua s-ar putea transforma într-un prânz sau o cină, adăugând spontaneitate întâlnirii.
Oamenilor le place să fie în preajma unor persoane încrezătoare, iar primul aspect la care poți lucra la acest capitol este limbajul corpului. Acesta este un semnal puternic care va transmite multe despre tine partenerului.
O modalitate de a-ți spori încrederea în tine este să exersezi câteva gânduri care te ajută să te simți încrezătoare. Totodată, ar putea să te ajute să te concentrezi câteva minute la menținerea unei posturi asertive, care emană încredere.
La final, înainte să ieși din casă, ascultă câteva melodii care îți stimulează buna dispoziție, aplică parfumul acela de la Givenchy care îți aduce mereu complimente și pornește încrezătoare spre locul întâlnirii.
Un pic de anxietate este de înțeles când vine vorba de o primă întâlnire. Dar vei dori să elimini genul de stres care te va face neliniștită și îl va face și pe partenerul tău să se simtă inconfortabil. Cu cât te simți mai relaxată, cu atât mai confortabil se va simți partenerul în preajma ta.
Un truc simplu este să te așezi lângă partenerul tău, mai degrabă decât să stați față în față. Acest lucru elimină presiunea de a încerca să umpli fiecare pauză în conversație și puteți amândoi deveni observatori a ceea ce se întâmplă în jur pentru a trece cu bine peste momentele stânjenitoare de liniște.
Nu te-ai duce la un interviu de angajare fără să te pregătești în prealabil, așa că de ce ar fi diferit la prima întâlnire? Gândește-te la câteva întrebări pe care le-ai putea adresa pentru a-ți cunoaște mai bine partenerul de date, precum și la câteva potențiale răspunsuri la întrebările care ar putea să apară.
Totuși, nu trata prima întâlnire ca pe un interviu real, altfel conversația riscă să devină ciudată.
A face totul să fie despre tine trimite semnale greșite. Pe de altă parte, nu poți să te deconectezi și să lași toate discuțiile pe seama partenerului. Aceasta este, de asemenea, o rețetă pentru o întâlnire sortită eșecului.
Cheia este să asculți activ și să răspunzi în mod adecvat. De exemplu, poți rezuma o afirmație, adăugând o întrebare pentru a construi un nou subiect; de exemplu, „Deci, ai locuit trei luni în Portugalia, cum a fost?”.
Durează doar câteva secunde pentru ca o persoană să își formeze o părere despre tine pe baza aspectului și comportamentului tău.
O modalitate excelentă de a face o primă impresie pozitivă este să zâmbești. Zâmbetul este un obicei al oamenilor simpatici, un semn de fericire și este o abilitate care poate fi antrenată. Zâmbind mai mult, nu numai că vei începe să te simți mai bine, dar vei și proiecta o parte din această pozitivitate asupra partenerului. Este vorba despre acele good vibes, pe care oricine le găsește interesante la un partener de întâlnire.
Așadar, este important să ai în vedere că scopul primei întâlniri este de a-ți da seama dacă vei dori să revezi o persoană odată ce întâlnirea se încheie, așa că este bine să fii pragmatică, dar în același timp flexibilă, pentru a evalua corect emoțiile întâlnirii.
Sursa foto: shutterstock.com