Sezonul rece sosește cu provocările lui, așa că grija față de noi înșine ar trebui să fie prioritară atunci când temperaturile scăzute pot aduce adevărate provocări pentru organism și pentru piele. Așadar, iată 5 lucruri care ar trebui să se regăsească în rutina ta, mai ales atunci când temperaturile scad drastic.
1. Oferă-i organismului tău sprijinul necesar
În timpul lunilor reci ale anului, organismul tău are nevoie mai mult decât oricând de un boost. Molekin Imuno este soluția perfectă când vine vorba de a contribui la buna funcționare a sistemului tău imunitar, fiind un sprijin esențial în lupta cu infecțiile virale, bacteriene și cu afecțiunile de sezon, mai ales că este o sursă importantă de vitamina C, vitamina D și zinc.
2. Alimentează-te sănătos și hidratează-te
Un alt factor important atunci când vine vorba de stimularea sistemului imunitar este menținerea unei alimentații sănătoase. Fructele și legumele proaspete nu ar trebui să lipsească de pe masa ta, chiar dacă iarna nu este atât de ofertantă în ceea ce privește varietatea acestora. Citricele sunt cea mai bună opțiune în sezonul rece, deoarece sunt bogate în vitamina C și contribuie la menținerea organismului sănătos.
Supele calde, bogate în legume, sunt mai mult decât recomandate în acest anotimp: pe lângă faptul că te încălzesc și îți oferă o stare de confort (supele fac parte din categoria „comfort food”), sunt o sursă bogată de vitamine și substanțe nutritive și pot fi un antidot delicios atunci când răcești.
Recomandate sunt și condimentele în acest anotimp, mai ales cele picante, fiindcă ele contribuie la menținerea temperaturii optime a corpului. Totodată, mirodenii precum ghimbirul, turmericul sau scorțișoara se regăsesc pe lista celor potrivite pentru sezonul rece.
Cele mai citite articole
Un alt aspect important este să nu uiți să te hidratezi, întrucât lipsa de umiditate din atmosferă poate contribui la deshidratare. Așadar, consumă suficientă apă, supe și ceaiuri (ceaiul de ghimbir, de exemplu, este mai mult decât indicat atunci când dai semne de răceală).
3. Folosește, în continuare, cremă de protecție solară
Chiar dacă temperaturile sunt mai scăzute, razele soarelui sunt la fel de dăunătoare și de puternice. De aceea, este important să nu uiți să aplici în continuare cremă de protecție solară pe pielea expusă, în special pe ten. Zăpada reflectă radiațiile solare, așa că aplicarea unei creme de protecție solară este un obicei esențial, de care ar trebui să ții cont chiar și iarna.
4. Hidratează-ți tenul, mâinile și buzele
Frigul și vântul pot fi dăunătoare pentru piele, în special pentru zonele expuse, cum ar fi mâinile, motiv pentru care se întâmplă ca pielea din zona lor să devină uscată, aspră și crăpată. Este important să folosești o cremă hidratantă pentru mâini zilnic, de câte ori simți nevoia, dar și pe restul corpului. Totodată, nu uita de buze – folosește un balsam hidratant, pentru a preveni crăparea lor. În plus, protejează-ți mâinile de frig și de vânt purtând mănuși.
5. Nu uita să faci mișcare
Mișcarea este un factor important, care contribuie la starea ta de bine și iarna. Îmbracă-te adecvat vremii și fă plimbări mai lungi, punându-ți sângele în mișcare. Poți face exerciții fizice și acasă, dar nu uita să te expui și la lumina naturală – și prin ce metodă mai bună ai putea face asta, dacă nu prin intermediul unor plimbări în natură?
Anotimpul răcoros poate fi destul de provocator din mai multe puncte de vedere, mai ales mental, fiindcă pot apărea depresia, tristețea și apatia. Încearcă să îți ajuți organismul oferindu-i suportul necesar, vitaminizează-te, consumă alimente sănătoase, bogate în fibre și nutrienți, hidratează-te corespunzător, ai grijă de piele, dar și de mintea ta și încearcă să fii cât mai activ!
Sursa foto: pexels.com