4 idei pentru a face față cu brio curățeniei de primăvară

Prospețimea pe care primăvara o aduce ne face să ne gândim și la treburile casnice și, evident, la curățenie. Cunoscuta sintagmă „curățenia de primăvară” are o aplicare concretă și diferită de la o gospodărie la alta. Așa cum fiecare casă are nevoile ei, trebuie să știi că nu există o regulă și trebuie să faci doar ce consideri potrivit, legat de curățenia din casa ta. Dacă te-a cuprins entuziasmul legat de curățenia de primăvară, iată câteva secrete care să te ajute pe parcurs.

Documentare

Poate suna ciudat să vorbim de documentare dar cel mai probabil ai o listă de lucruri pe care vrei să le faci în casă și despre care mai trebuie să descoperi câteva detalii. Fie că vrei să vezi cum cureti argintul sau ce conține acea substanță cu care să cureți și să reîmprospătezi salteaua, trebuie să te înarmezi cu răbdare pentru a descoperi toate detaliile. 

Există o mulțime de sfaturi și idei pe care le poți pune în practică. Și ce alt moment mai bun pentru a bifa pe listă toate curiozitățile despre curățenie dacă nu primăvara? În plus, un capitol special este dat de materialele informative de tip DIY (Do It Yourself, adică lucruri confecționate de tine), care te pot ajuta la categoria decor în casă sau instrumente pe care să ți le confecționezi și care să-ți facă viața mai ușoară. 

Împărțirea activităților pe zile

Entuziasmul cu care un plan este început se mai poate tempera pe măsură ce realizezi că poate ai o casă mai mare decât te-ai gândit sau apar mai multe treburi de făcut decât te așteptai. De aceea este important ca pentru o astfel de operațiune să aloci mai multe zile, în așa fel încât să nu ai așteptări nerealiste. 

Este important să ceri ajutor dacă ai această posibilitate, deoarece cu siguranță vrei să faci o mulțime de activități și toate consumă timp. În plus, ca să nu faci o treabă de mântuială, să te poți concentra și să nu te extenuezi ar fi ideal să împarți sarcinile pe zile. Implică și ceilalți membrii ai familiei, astfel fiecare are propriile atribuții și nu vă veți încurca reciproc.

Împărțirea spațiului 

Într-un spațiu mic, la bloc sau la casele pe un singur nivel este clar că vei începe dintr-un capăt și vei ajunge în celălalt, în funcție de necesități. Pentru alte spații, mai vaste, indicat ar fi să începi din interior spre exterior (mai ales când vine vorba de curățarea geamurilor) și de sus în jos. 

Fără îndoială, trebuie să aloci un timp pentru ca spațiul și suprafețele curățate să se usuce sau pentru ca produsele de curățenie să acționeze, altfel rezultatele nu vor fi cele așteptate și vei lăsa și urme inestetice. 

Atenția la detalii

Cu siguranță o curățenie generală este muncă grea, care îți va consuma multă energie. Din fericire însă rezultatele chiar se văd. Deep clean, așa cum este numit întregul proces, nu te scapă de o eventuală nevoie de a retușa unele aspecte. Fie că a mai rămas un fir de praf sau simți că mai trebuie dat o dată cu mopul într-un anumit colț, nu te descuraja. Faptul că mai ai de insistat în anumite zone înseamnă tocmai că ești atentă la detalii și, oricum ar fi, acestea nu vor rămâne la voia întâmplării.

Sezonul de primăvară aduce așadar provocări, mai ales dacă alegi să te ocupi personal de curățenia din gospodărie. Cu o muncă smart și nu neapărat mai grea, vei reuși să ai rezultate potrivite într-o perioadă scurtă de timp. Nu te impacienta din cauza faptului că sunt multe lucruri de făcut. Împarte-le pe zile, cere ajutorul și nu uita să iei și o pauză de cafea printre activități care implică mături, mop, aspirator și soluții de curățare, tocmai pentru a-ți da seama cât de importantă este munca pe care o faci. Un cămin curat este un cămin fericit. 

Sursa Foto: Shutterstock

Glance News

Glance News

Articole: 961