- Mâncarea ar trebui să fie întotdeauna pe primul loc și știm că vitamina C în special funcționează ca un antioxidant și joacă, de asemenea, un rol major în funcția imunitară; să nu mai vorbim că ajută la reducerea riscului de apariție a mai multor boli cronice.
- Doza alimentară recomandată pentru adulții sănătoși este de 75 mg de vitamina C zilnic pentru femei și 90 mg pentru bărbați.
1. Portocale
- O singură portocală de mărime medie conține 70 mg de vitamina C, ceea ce o face o sursă excelentă, deoarece oferă 78% din valoarea zilnică necesară de vitamina C.
2. Broccoli
- Doar o jumătate de cană de broccoli crud oferă până la 39 mg de vitamina C sau 43% din valoarea zilnică necesară.
3. Kiwi
4. Căpșune
- Doar o jumătate de cană de căpșuni feliate îți oferă 49 mg sau peste 50% din valoarea zilnică de vitamina C.
5. Ardei gras roșu
6. Ardei gras verde
7. Grapefruit
- Mănâncă un grapefruit întreg și vei fi aproape de a-ți atinge necesarul zilnic de vitamina C pentru ziua respectivă. Sucul în sine are, de asemenea, destul de multă vitamina C, dar asigură-te că vei consuma doar „100% suc de grepefruit” fără adaos de zahăr.